Visualisaties

Een speciale vorm van meditatie

Hierbij wordt een innerlijke voorstelling gemaakt aan de hand van gesproken tekst. Ook hierbij wordt contact gelegd met het innerlijk weten, het alwetend veld en of gidsen. Hier ligt de nadruk op het krijgen van inzicht of het vinden van antwoorden.

 

 Enkele voorbeelden:

 Een fysieke Helende Reis

Deze is ontwikkeld door Brandon Bays
De helende reis is bedoeld om de oorzaak van fysiek problemen op te sporen en op te lossen. In een geleide meditatie krijg je de mogelijkheid om van binnen uit je lichaam waar te nemen. De plaats in je lichaam te vinden waar de oorsprong van de klachten liggen en dat hoeft niet te zijn waar de klachten zich manifesteren. Daarna wordt duidelijk met welke situatie deze verband houden. Met bij die situatie betrokken personen wordt een innerlijk gesprek gevoerd waarbij allen aan het woord komen. In dit gesprek wordt naar een oplossing van de situatie gewerkt. Hierdoor nemen de klachten af of verdwijnen geheel.

 Een emotioneel Helende Reis

In deze Reis gaat het om het in contact komen met je eigen essentie en die inzetten bij het oplossen van emotionele problemen. Ook hier komen de onderliggende oorzaken aan het licht en door een innerlijk gesprek worden deze opgelost. De ervaring is uitermate positief!

 

Fobie-behandeling

Fobieën kunnen behandeld worden met een methode die gebruik maakt van een combinatie van visualisatie en *drukpunten uit de acupunctuur. Middels deze methode kunnen fobieën (bekende irreële angsten) sterk verminderd of opgeheven worden. De methode werkt ook bij het vooraf aanpakken van angstige situaties zoals bij voorbeeld een moeilijk gesprek.

*Acupunctuur (druk) punten zijn punten op het lichaam die gestimuleerd kunnen worden om de energie stromen in het lichaam te harmoniseren.