Proceswerk

Veranderen door bewustwording

In een proceswerkgroep ga je op zoek naar je essentie, naar wat je werkelijk in het leven wilt en wat je daar van afhoud.
Het is mijn visie dat het in dit leven draait om het in contact komen met je eigen bron, kern, hoger zelf, essentie, goddelijke vonk of iedere andere benaming die hier voor is. Het verminderen van negativiteit en het ontwikkelen van je positieve eigenschappen vanuit je essentie.
Door je bewust te worden van je mooiste mooi tot en met je lelijkste lelijk, ben je instaat om te veranderen en een waardevol leven vol levensplezier te leven.
Bewustwording van je gevoelens en gedachten, hoe destructief of door jezelf verafschuwd ook, is nodig omdat onbewuste gevoelens en gedachten herhalende patronen in je leven geven waar je zelf geen invloed meer op hebt. Veel van die patronen zijn in de baby en kindertijd ontstaan en hebben nu geen functie meer. Het herkennen van die patronen waarbij je in bepaalde situaties telkens op de zelfde manier reageert uit bv. onbewuste angst of verdedigingsgedrag, is een grote stap in de richting van bewustwording van de onderliggende gedachten en emoties.Toen je nog klein was waren deze patronen oké. Nu heb je ze niet meer nodig en kunnen ze je hinderen. Door je dit bewust te worden kun je deze patronen ombuigen naar een positief patroon of ze loslaten.

 

Werken in een groep

Door het aanbieden van verschillende werkmethoden, oefeningen, lees opdrachten én het onthullen van wat er in je omgaat in de veilige omgeving van een vaste groep werk je aan je eigen bewustwording en verandering aan de hand van je eigen thema’s. Dat kunnen thema’s zijn als bijvoorbeeld vastlopen in je werk of je relatie. Maar ook depressiviteit of angsten, rusteloosheid, onvrede met je leven, langdurig verdriet of emotionele trauma’s. En ook fysiek thema’s als eetstoornissen, ME, whiplash, gevolgen van een beroerte etc. Ieder thema is oké. Ook als er geen thema is, je van het leven geniet en je bv. alleen maar nieuwsgierig bent naar wie je nu werkelijk bent is dat oké.

Doordat je in een groep werkt is er een stimulerende wisselwerking tussen jou en de anderen. Jouw ervaringen helpen hen en omgekeerd. Zij laten jou eigenschappen van je zelf zien en omgekeerd. Zij triggeren jou op je sterke en zwakke punten en omgekeerd. Deze interacties halen verborgen systemen naar boven en helpen bij de bewustwording.

 

Benoemen

Door de dingen te benoemen en ze hardop uit te spreken komen ze in de realiteit. Door daarmee verder te werken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau veranderd de manier waarop je tegen dingen aankijkt en reageer je niet meer vanuit oude patronen maar vanuit je eigen essentie. Dat geeft je nieuwe keuze mogelijkheden en daarmee heb je de regie over je eigen leven weer in je eigen handen. Van daaruit kun je je eigen leven werkelijk léven!