Persoonlijke ontwikkeling

Proces begeleiding

In de proces begeleiding bij persoonlijke ontwikkeling ligt de nadruk niet op een bepaalde therapie, maar op de voortgang in het proces van zelfontwikkeling en heling. Uitgang hierbij is een positieve insteek om tot veranderingen te komen. Dit kan in individuele sessies of in groepsverband. De hiervoor gebruikte methode kan per sessie of zelfs binnen een sessie wisselen, geheel afhankelijk van de vraagstelling en voorkeuren op dat moment. Dat zelfde is binnen een groep mogelijk. Door met grote vrijheid intuïtief te werken zijn verrassende resultaten mogelijk. In deze begeleiding is het mijn taak om de hoofdlijn van het proces in de gaten te houden met respect voor alle personen en alles wat er ingebracht wordt en zich aandient. Door het volgen van verschillende opleidingen en mijn eigen ervaring kan ik je op verschillende manieren begeleiden. Zo kan ik je op fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel en energetisch vlak met daarbij passende methoden bij staan, zodat alle facetten aan bod kunnen komen. Doel is een groter gevoel van welbevinden.

 

Fysiek

Fysiek kan ik je bijvoorbeeld helpen bewust te worden van je levenshouding o.a. met oefeningen uit het Rots en Water programma. Je lichaamsbewustzijn vergroten, door je je lichaam te laten ervaren. Het achterhalen van de oorzaak van ziekte of pijn en het onbewuste nut dat je ervan hebt door bv. het maken van een Helende Reis, een NEI sessie, of een reading. Je zelfhelend vermogen activeren door middel van bv. healing of voedingssupplementen, Bach bloesems, adviezen voor bewegen, voeding en slaap.

 

Mentaal

Mentaal kan ik je onder andere helpen bij het opsporen van onbewuste negatieve gedachten patronen. Hierbij staat het bewust worden van gedachten die je zelf en anderen veroordelen en ondermijnen centraal. Dit kunnen je eigen gedachten zijn maar ook gedachte patronen die je bijvoorbeeld overgenomen hebt van je ouders. Hier passen, cognitieve therapie, opstellingen, rollenspelen en NEI goed bij voor de bewustwording, veranderen en loslaten van negatieve gedachten en versterken van positieve gedachten. Concentratie en geheugen problemen kunnen een uiting zijn van onbewuste negatieve gedachtenpatronen.

 

Emotioneel

Emotioneel kan ik je helpen je eigen emoties te onderzoeken, en je leren  die op een veilige manier te uiten. Ook de oorzaak van de vaak negatieve emoties kan ik je helpen opsporen, zodat je die kunt veranderen of loslaten.Dit kunnen emoties zijn van jezelf of emoties die je overgenomen hebt of neemt van anderen. Toe te passen methoden zijn o.a. NEI, rebirthing, regressie therapie, holistische EMDR, creatieve therapie vormen, leren uiten van en omgaan met boosheid en agressie, ademhalingstechnieken, visualisaties, transreizen en ontmoetingen met krachtdieren, reading, rollenspelen etc.

 

Energetisch

Energetisch staat het bewust worden van je eigen energie centraal. Hier horen oefeningen bij om je gronding en je contact met aarde en kosmische energie te versterken. De energie stomen in je lichaam van blokkades te ontdoen en in balans te brengen, waardoor heling van fysieke en emotionele onbalans gestimuleerd wordt. Ik kan je leren je aura te reinigen, blokkades te verwijderen en zwakke plekken te versterken. Door je aura te versterken neem je je eigen ruimte in en ben je niet meer zo gevoelig voor de emotionele invloed van anderen.Ook verlies je zelf minder energie en kunnen anderen minder energie aan je onttrekken Zo sta je krachtig in het leven. Ik kan je naast het je zelf te leren ook ondersteunen door middel van een healing en therapeutische middelen.

 

Spiritueel

Spiritueel kan ik je helpen bij het onderzoeken van je eigen zingeving, je eigen levens visie en geloofsovertuiging, je staat van Zijn. Hier is een legio methoden voor beschikbaar als visualisaties, energetische oefeningen en ervaringen met als doel contact te maken met je eigen wezen in al zijn facetten en je plaats in het geheel. Je essentie van Zijn in het hier en nu. Hier is het mogelijk om te ervaren dat je als individu deel bent van het gehele universum. Daarnaast is het mogelijk om contact te leggen met bv. je goddelijke kern, je essentie, engelen en andere spirituele helpers ( bv. krachtdieren of bomen) en toegang te verkrijgen tot het universele weten door je eigen intuïtie te ontwikkelen.

 

Ik kan je helpen essensitief te worden