Therapeutische hulpmiddelen

Ter ondersteuning van het proces

Therapeutische middelen kunnen ingezet worden als ondersteuning bij helings-processen en processen van persoonlijke ontwikkeling. Deze middelen zijn daar dus geen vervanging voor. Het merendeel van deze middelen kunnen zonder bezwaar gebruikt worden naast andere medicijnen. Hieronder noem ik een aantal, maar niet alle, van de door mij in mijn praktijk gebruikte therapeutische middelen.

 

Bach Bloesemremedies

Ontwikkeld door Dr. Edward Bach rond het midden van de vorige eeuw. Hij was daarmee zijn tijd ver vooruit.
De 38 remedies (op 1 na) zijn gemaakt van bloesem extracten. De middelen werken door de gehele persoon persoon en niet door alleen de ziekte of symptomen van een ziekte te behandelen. Ze werken specifiek op de emotionele gesteldheid van de persoon. Deze gesteldheid is volgens Dr. Bach de oorzaak van fysieke klachten. Het kan zijn dat twee mensen met de zelfde klacht twee verschillende remedies krijgen voorgeschreven omdat de klacht bij deze twee personen uit verschillende emoties is ontstaan. Het effect van de remedies is niet het onderdrukken van de emotie maar het omzetten naar een positieve emotie. Hierdoor wordt het zelfhelend vermogen gestimuleerd. Emoties die goed op de remedies werken zijn o.a. stress, angsten, onvoldoende zelfvertrouwen, niet in het hier en nu willen zijn, eenzaamheid, overgevoeligheid voor invloeden en ideeën van anderen ,moedeloosheid en overbezorgdheid.

 

Homeo Flower Plex

Deze preparaten zijn samengesteld uit bloesem-essences gecombineerd met elixers van edelstenen en andere energie bevattende bestanddelen van mineralen, planten en dieren. Ook deze middelen werken op de gehele mens en ook deze werken via de emoties. De effecten van de essences bestaan o.a. uit een verandering in houding en kijk op het zelf en de wereld, nieuwe inzichten en het los laten van emoties. Er zijn middelen voor balans, vitaliteit, vertrouwen, acceptatie, denkpatronen veranderen en nog veel meer.

 

Edelstenen en mineralen

De geneeskrachtige werking van edelstenen en mineralen is al eeuwen lang bekend.
Door de specifieke energetische eigenschappen van stenen heeft de juiste steen voor een bepaalde tijd een positief effect op zowel een fysieke, mentale of emotionele onbalans. Door de steen op de huid of in een broekzak te dragen, of de steen in huis neer te leggen kan deze zijn werking uitoefenen. Naast de stenen zelf zijn er ook elixers.

 

Homeopathische middelen.

Dit zijn zo ver verdunde stoffen dat de oorspronkelijke stof nauwelijks of alleen nog energetisch aanwezig is in een dus een absoluut minimale dosering. Voor zeer veel klachten zijn er middelen. Uitgangspunt van de homeopathie is dat een ziektebeeld wordt behandeld met een middel dat bij gezonde mensen juist symptomen geeft die grote overeenkomst vertonen met het ziektebeeld. Homeopathie gaat uit van een individuele totaal diagnose.
Apart noem ik middelen op homeopathische basis die helpen het lichaam te leren weer op een normale manier om te gaan met stoffen waarvoor een allergie is ontwikkeld.
En daarnaast reinigende middelen, die gifstoffen losmaken uit de cellen, weefsels en organen en de afvoer stimuleren. De gifstoffen kunnen van buiten het lichaam komen, b.v. met de voeding mee. Ook zijn er gifstoffen die door het lichaam zelf geproduceerd worden zoals afvalstoffen van de spijsvertering.

 

Vitaminen en mineralen sprays.

Er is gekozen voor een spray omdat deze een directe opname door het mondslijmvlies geeft. Veel andere preparaten worden onvolledig opgenomen. Deze producten kunnen helpen om tekorten op te heffen en om lichaamsprocessen te stimuleren.

 

Herbalife producten

Naast al deze middelen kunnen ook Herbalife producten worden ingezet als basis van een goede voeding.