Healing

Helen door gebruik van energie

Bij een healing wordt de energie in en om je lichaam in balans gebracht en de doorstroming, daar waar die wordt belemmerd, hersteld. Ieder lichaam is samengesteld uit en omgeven door energie. Denk als voorbeeld maar aan de ontwikkeling van lichaamswarmte en de uitstraling daarvan.

Daar waar er verstoringen opstreden door ophopingen van energie, blokkades, of door energie verlies, is er kans op de ontwikkeling van ziektes en verstoringen in het denken en voelen. Met alle gevolgen van dien. Zoals bv. blaas en oorontstekingen, darmproblemen, chronische vermoeidheid en angsten.

De oorzaak van verstoringen is meestal een onbewust niet goed verwerkte emotie. Doordat een energetische verstoring invloed heeft op onze emoties en ons fysieke lichaam en deze emoties en ons denken op hun beurt weer verstoringen in ons energieveld te weeg brengen zitten we in een vicieuze cirkel. Door middel van een healing kan deze cirkel doorbroken worden.

 

 Energiebalans en doorstroming verbeteren

Tijdens een healing stem ik mij af op de jouw energie en werk ik met energie uit de kosmos en aarde die door mijn handen gaat. Door middel van toevoegen of juist wegnemen van energie uit je systeem komt er weer een normale balans en doorstroming in de energie.

Dit kan door mijn handen op je lichaam te leggen. Deze energie gaat door de kleding heen en je kan dus je kleding aanhouden. Het kan ook zijn dat het goed is om mijn handen op enige centimeters afstand te houden of zelfs op een grotere afstand van 1 tot 2 meter. Dit laatste omdat de buitenste lagen van je uitstralende energieveld een belangrijke rol hebben bij het niet verliezen van je eigen energie en bescherming bieden tegen invloeden van buiten af.

Tijdens een healing kan je verschillende gewaarwordingen hebben. Bepaalde plekken kunnen gaan tintelen, warm of juist koud worden. Er kunnen stromingen gevoeld worden. Naast fysieke gewaarwordingen kunnen er ook emoties optreden of inzichten ontstaan. Sommige ervaren een diepe ontspanning en vallen in slaap en een enkeling merkt er helemaal niets van.

Naast het doorbreken van de vicieuze cirkel en herstel van het energieveld is een healing ook goed om een proces dat gedaan is door middel van een andere methode, diepgaand in het lichaam en bewustzijn te verankeren.

 

 Quantum Touch

Quantum Touch is een aparte vorm van healing. Hierbij is het o.a. mogelijk om door het toevoegen van veel energie tegelijk de botstructuur weer op zijn juiste plaats te brengen. Denk aan rugklachten en scheefstand van het bekken. Door een verkeerde stand in de wervelkolom komt vaak hoofdpijn en migraine voor. Ook hierin is met Quantum Touch verbetering te bereiken.